534 beoordelingen
5/5

Wat doet een aankoopmakelaar in Zwolle?

853x bekeken
waar moet je op letten bij het kopen van een huis

Wat doet een aankoopmakelaar

Droomhuis gezien? Neem een aankoopmakelaar mee!

Wanneer je een huis wilt kopen dat te koop staat bij een makelaar, adviseren wij je een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen jouw belang bij het aankopen van een woning in Zwolle.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. Jouw aankoopmakelaar is betrokken, denkt met je mee en geeft je een passend advies. Wij helpen je bij het volledige traject voor de aankoop van een woning.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl jij checkt of het huis aan je wensen voldoet, kijkt je aankoopmakelaar alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms zal hij of zij adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van je dromen is, dan graaft je aankoopmakelaar nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? De makelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast wordt je geïnformeerd over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. Je aankoopmakelaar kan je daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. onze database weet jouw aankoopmakelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voor je aankoopmakelaar deze grondig heeft doorgenomen.

Overdracht bij de notaris

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij een notaris. De notaris zorgt voor de inschrijving bij het Kadaster. Champagne! De sleutels zijn voor jou!

 

Veel gestelde vragen

Het verschil zit in de partij waarvoor een makelaar de belangen behartigd. De verkoopmakelaar treed namens de verkoper op en de aankoopmakelaar namens de koper.

Een aankoopmakelaar helpt je bij de aankoop van een huis. Hij/zij kijkt objectief en zonder emotie. Alle expertise word ingezet om voor jou als koper de kans te vergroten op een huis. Een verstandige keuze en zeker geen weggegooid geld!

Bij ons heb je de keus uit 3 aankooppakketten. Al vanaf € 995,- heb jij de professionele hulp van een aankoopmakelaar. 

Scroll naar boven