534 beoordelingen
5/5

6x bezienswaardigheden in zwolle - ontdek zwolle

1824x bekeken
bezienswaardigheden zwolle

De Hanzestad Zwolle

Zwolle is een hanzestad en tevens de hoofdstad van  de provincie Overijssel. Zwolle telt inmiddels al ruim 130.000 inwoners. Zwolle staat bekend als een gezellige en open stad die alsmaar populairder wordt ook bij mensen uit de randstad. Zwolle kent een gezellige binnenstad met een goede mix van leuke winkeltjes, grote ketens, gezellige pleinen en goede horeca gelegenheden. Daarnaast kan je ook als cultuurliefhebber je hart ophalen in de oude binnenstad, of een van de vele museums zoals museum de fundatie. Op zomerse dagen is het ook een aanrader om een bootje te huren en te varen over de stadsgrachten van Zwolle. Deze stad biedt veel voor jong en oud en is absoluut een aanrader om te bezoeken!

makelaarzwolle
© Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1582556

De hotspots van zwolle

museum de fundatie

Museum de fundatie

Veel mensen kennen dit museum als het gebouw met het ei. Het is inderdaad een bijzonder gezicht. Desalniettemin past het perfect bij het museum omdat dit namelijk een museum is voor beeldende kunst. Hier vindt je de werken van Gerard ter Borch, Vincent van Gogh en William Turner. Daarnaast heeft museum de Fundatie wisselende exposities. Vanuit “de wolk ” heb je een prachtig uitzicht op de stad. Een aanrader om binnen te kijken, maar ook om van buiten een paar mooie foto’s te schieten. Na rondgestruind te hebben in het museum loop je zo de stad in, deze is namelijk om de hoek!

Waanders in de Broeren

Dit is misschien wel een van de meest bijzondere boekhandels van Nederland. Waanders in de broeren is van oorsprong en kerk en kent een rijke historie. Van binnen zie je nog duidelijk de prachtige originele kenmerken en het “gouden orgel ” Ook al hou je misschien niet van boeken of kerken, deze is zonder enige twijfel het bezoeken waard! ( plus, je kunt hier ook heel lekker lunchen ! )

makelaarzwolle
© Joop van Putten - https://www.bkpunt.nl/portfolio/waanders-in-de-broeren/
de peperbus zwolle

Beklim de Peperbus!

Wil jij uitzicht over heel Zwolle? Dan moet je de Peperbus beklimmen! De peperbus ofwel de Onze Lieve Vrouwetoren is dé stadstoren van Zwolle! De toren is maarliefst 75 meter hoog en biedt uitzicht over Zwolle. Vanuit de binnenstad loop je zo naar de kerk.

 

 

De Sassenpoort

Een van de mooiste monumenten is wel onze Sassenpoort. De sassenpoort is een onderdeel van de oude stadsmuur van Zwolle die werd gebouwd in de 14e /15e eeuw. De Sassenpoort behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Eens in de zoveel tijd, en tijdens de open monumenten dagen kan je de Sassenpoort van binnen bekijken. #CULTUUROPSNUIVEN

de sassenpoort zwolle
makelaarzwolle

De stadsgrachten van Zwolle

Dé perfecte manier om Zwolle te ontdekken is per boot. Je kunt namelijk varen over de Stadsgrachten. Zo zie je al heel veel gave plekken in 1x vanaf het water. Op verschillende plekken in de stad kan je een bootje huren, of meevaren met een rondvaartboot. Neem je hapjes en drankjes maar mee, en genieten!

De Sassenstraat

Wil jij lekker shoppen en unieke winkeltjes zien? De sassenstraat heeft een divers aanbod van allerlei winkels. Je vindt hier leuke kledingwinkeltjes, snuisterijen toffe horeca zoals Blue Sakura, een sushi restaurant in een kerk. Een sfeervol en gezellig straatje welke parallel loopt achter de winkelstraat.

makelaarzwolle

Wij zijn house2day

Wij zijn House2Day Makelaars! Een familiebedrijf van makelaars en woningmarketeers. Heb je vragen of kunnen we je helpen bij de verkoop of aankoop van een woning? Schroom dan niet en maak kosteloos en vrijblijvend een afspraak.

Stefan

makelaar zwolle house2day
Scroll naar boven