534 beoordelingen
5/5

10 TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN HUIS

Kan jij wel wat extra hulp gebruiken bij het kopen van een huis? In eerste instantie kies je een huis op basis van je gevoel. Je weet wat je zoekt, wat je wensen zijn en je eisen en op basis daarvan begin je je zoektocht. Desondanks is het in deze woningmarkt erg lastig om een huis te vinden. Er is weinig aanbod, en ontzettend veel vraag en dus concurrentie! 

Daarom gaan wij je op weg helpen met de volgende 10 tips!

 

TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN HUIS

TIP 1: Weet wat je kunt financieren

Je bent misschien als een tijdje funda aan het afspeuren naar leuke huizen. Maar in welke prijsklasse kan je eigenlijk zoeken? De zoektocht naar een huis in Zwolle begint met het uitzoeken van je financiele mogelijkheden. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen.

  • online dmv een rekentool
  • via je eigen bank
  • via een onafhankelijke hypotheekadviseur

Onze voorkeur heeft de onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze kijkt namelijk bij alle banken waar jij de meest gunstige hypotheek kan krijgen. Zowel qua voorwaarden, financiering en het rente percentage. Je kunt ook via HOUSE2DAY MAKELAARS een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Zo weet je waar je aan toe bent, en in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken!

TIP 2: Orienteer jezelf l bekijk meerdere huizen

Zeker als het je eerste koophuis is, is het verstandig om meerdere huizen te gaan bekijken. Zo leer je steeds beter wat je belangrijk vind en waar jouw huis aan moet voldoen. Daarom is het altijd goed om meerdere woningtypes in dezelfde prijsklasse te gaan bekijken. Op de manier heb je een goed vergelijk en weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.

TIP 3:  Wat vind jij belangrijk in een huis?

Dit klinkt misschien als een open deur ( leuke woordgrap he ), maar maak voor jezelf een overzicht van je wensen en eisen. Het perfecte huis bestaat niet en de woningmarkt is krap dus je zal op bepaalde punten concessies moeten doen. Maak daarom een lijst van je eisen op volgorde van wat je belangrijk vind. Bijvoorbeeld het aantal kamers, korte afstand van winkels of scholen of een tuin op het zuiden.

TIP 4: De zoekopdracht

Je wilt natuurlijk als eerste op de hoogte zijn van nieuw woningaanbod. Het is daarom verstandig om jezelf in te schrijven bij diverse makelaars. Veelal is dit gratis en zo krijg je het nieuwste aanbod in je mailbox! Ook via onze site maakt je gratis een zoekopdracht aan!

 

Tip 5: Bekijk ook de mogelijkheden van een huis

Dat een huis direct aan al je woonwensen voldoet is bijzonder klein, daarom is het verstandig om te kijken naar welke mogelijkheden een huis heeft. Kan je bijvoorbeld nog uitbouwen, of een dakkapel plaatsen. Hou daarom ook je toekomstplannen in gedachten. Gezinsuitbreiding? Heb je dan voldoende kamers. Of een slaapkamer op de begane grond als je al wat ouder bent. Een huis koop je niet voor een paar jaar, maak daarom een goed doordachte keus.

 

TIP 6: Verken de buurt

Je wilt natuurlijk ook in een prettige woonwijk wonen. Ga daarom op verschillende dagen en tijdstippen eens door de wijk heen. Spreek bewoners aan en vraag hoe zij de wijk beleven. Als je een gezin hebt wil je natuurlijk dat de buurt veilig is en voldoende speelmogelijkheden heeft. Extra tip! Kijk ook eens bij de buren in de tuin. Zo weet je vaak al wat je kunt verwachten. Is het een grote rotzooi? Tja, het is maar waar je tegenaan wilt kijken.

TIP 7: Wees er optijd bij!

Voor elk huis zijn meestal een hele hoop andere huizenzoekers die het huis ook willen bekijken. Bel jij te laat voor een bezichtiging? Grote kans dat je op de reserve lijst geplaatst word. Helaas pindakaas, de kans is klein dat je uberhaupt nog gebeld word. Hoe moet je dit dan aanpakken? Schrijf jezelf in bij diverse makelaars en hou regelmatig het woninganbod op funda in de gaten. Geheime tip: Check zeker de social media van makelaars. Vaak staan hier als eerste de aankondigingen op.

 

TIP 8: Hou je hoofd koel

Laat je niet gek maken. Ik begrijp dat je na 20 bezichtigingen en 12 biedingen de moed begint te verliezen. Maar met al deze tips maak jij echt wel een goede kans. Maak geen overhaaste keuzes waardoor je in de financiele problemen komt, maar denk er goed over na!

TIP 9: Wat moet je bieden???

De meeste makelaars werken met biedingen op inschrijving. Je kunt op een bepaalde dag samen met alle andere geïnteresseerden een eindvoorstel doen. Dit houd in dat je gelijk je uiterste bod moet doorgeven inclusief voorwaarden en de gewenste overdrachtsdatum. Maar wat moet je dan in l**&*@( bieden?? Dat is erg lastig zonder een aankoopmakelaar. Maar doe zoveel mogelijk onderzoek online. Check via google of je meer te weten kunt komen over de gemiddelde prijzen in de wijk of straat. TIP: via het kadaster kan je recente koopprijzen opvragen in de buurt.

TIP 10: De belangrijkste, schakel een aankoopmakelaar in. 

 

Deze kon je natuurlijk verwachten. Maar echt, zo maak jij het meeste kans. En zeg nou eerlijk, als je toch al met tonnen gaat smijten dan is een aankoopmakelaar echt de beste koop die je kunt doen. Zo ben jij als eerste oip de hoogte van nieuw woningaanbod, heb jij minder stress, vergroot je je kans op een huis, krijg je hulp met bouwtechnische zaken en een aankoopmakelaar helpt en adviseert je bij het uitbrengen van een bod. Werkelijk dit kan je ontzettend veel geld en kopzorgen besparen. Check onze aankooppakketten en we helpen je graag!

Veel gestelde vragen

Het verschil zit in de partij waarvoor een makelaar de belangen behartigd. De verkoopmakelaar treed namens de verkoper op en de aankoopmakelaar namens de koper.

Een aankoopmakelaar helpt je bij de aankoop van een huis. Hij/zij kijkt objectief en zonder emotie. Alle expertise word ingezet om voor jou als koper de kans te vergroten op een huis. Een verstandige keuze en zeker geen weggegooid geld!

Bij ons heb je de keus uit 3 aankooppakketten. Al vanaf € 995,- heb jij de professionele hulp van een aankoopmakelaar. 

Wil jij de hulp van onze aankoopmakelaar?

Maak snel een afspraak!

Scroll naar boven